"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

четвртак, 28. јул 2016.

Kräuterhof - gel od ekstrakta puževe sluzi


Dragi moji pratioci, u prošlom postu o Krauterhof Srbija proizvodima predstavila sam vam mlečnu kremu, ko je propustio text može pročitati ovde, a danas vam pišem o gelu od ekstrakta puževe sluzi.


Par rečenica o kompaniji pre nego što pređem na recenziju kreme:Osnovana 1963. kao fabrika za proizvodnju kozmetičkih preparata, danas je Kompanija Asam GmbH & Co. moderna kompanija čiji se proizvodi nalaze na tržištima širom sveta. U asortimanu se nalaze proizvodi na biljnoj bazi kao što su: kreme i gelovi za negu lica i tela, šamponi za kosu, sapuni, itd.

Zahvaljujući kompaniji Keprom, koja je ekskluzivni uvoznik i distributer proizvoda kompanije Asam za područje naše zemlje, potrošačima u Srbiji su od 2007. godine dostupni ovi visokokvalitetni proizvodi.

Na našem tržištu, kompanija Asam je najpoznatija po brendu Kräuterhof koji u svom portfoliu ima tradicionalne meleme i biljne kreme, ali i linije proizvoda za efikasnu borbu protiv celulita i proizvoda za negu kose. Svi proizvodi su napravljeni po tradicionalnoj nemačkoj recepturi, na bazi prirodnih sastojaka.

Lako su prepoznatljivi po jedinstvenom pečatu – „100% ORIGINAL NEMAČKI proizvod sa tradicijom.”

Prilagođavajući se ubrzanom tempu života, u stalnoj borbi da se uhvati korak sa vremenom, često zaboravljamo na potrebe sopstvenog organizma. U trenucima kada nam je pomoć najpotrebnija, važno je znati ko može da nam pomogne. (izvor).



Gel od puževe sluzi sadrži kompleks sastojaka koji stimulišu regeneraciju kože.
Hidrira kožu i povećava njenu elastičnost, poboljšava ten i dovodi do vizuelnog poboljšavanja
ožiljaka.
Gel je prijatnog mirisa, brzo se razmazuje i upija.
Posebno je pogodan za upotrebu kod fleka, strija, ožiljaka i bora.
Upotrebljava se tako što se naželjeno mesto nanese ujutru i uveče i blago utrljava u kožu.
Uklanja mrtve ćelije kože, ubrzava regeneraciju, unapredjuje sintezu zadržavanja vode i hijalurona, unapređuje elastičnost kože, štiti od UV zračenja i slobodnih radikala, koristi se i u tretmanima kože sa aknama.


Gel sam probala i koristila u razne svrhe ali nisam baš uspela detaljno da ga testiram za sve što sam želela jer je pakovanje poprilično maleno i brzo se potroši uprkos tome što se gel zaista lako i brzo upija u kožu. Koristila sam ga prvenstveno na mestima na telu gde sam imala sitne ožiljke i fleke i to sam uporo mazala svakog dana i one su se bukvalno sve nekim čudom, tu sam već shvatila da ovaj proizvod zaista deluje, pa sam rešila kada se porodim i oporavim od svega da kupim jedno veće pakovanje i da mažem svoj ožiljak na stomaku koji je i dalje vrlo vidljiv i veliki i nakon 10 godina, pa ću vam svakako pisati kada dođe vreme posebne utiske o svemu tome, sada pošto za stomak koristim određenu kremu za prevenciju protiv strija i pucanja kože nisam hela da ekspreimentišem i mešam proizvode.


Gel sam takođe mazala na lice, ciljano opet na neke sitne fekice kao i na leđa, iako su bile jedva vidljive i sitne sada ih nema uopšte, posle samo jednog pakovanaj ovog gela. U startu sam imala malu averziju da mažem gel puževe sluzi po sebi ali sam tu barijeru razbila već ranije jednom kremom na istoj bazi koja mi je mnogo prijala, odnosno mojoj koži. Dobro kažu ljudi a i ja se slažem sa tim u prirodi je lek za sve, samo treba biti uporan i naći pravu kombinaciju za sebe.


Za bore nisam testirala ovaj gel jer ih nemam još uvek za divno čudo, ali čim ih primetim bacam se na posao, sada samo preventivno mažem svoju antirid kremicu, jer ipak nisam više tako mlada. No ipak primetila sam da ovaj gel popunjava sitne pore i linijice koje imam na nekim mestima oko očiju. Jako mi je prijao za kožu vrata takođe, osetila sam već nakon par mazanja da je zategnutija i lepša na izgled. Boja gel je providna a miris totalno neutralan, makar meni. Ovaj gel je zaista višenamenski i deluje na razne probleme pa bih ga preporučila baš svima da ga probaju.


Pakovanje proizvoda je od 100ml, možete ga kupiti u mnogim drogerijama i apotekama, cena je oko 990,00 RSD. Za sve informacije tu je zvanična FB stranica Krauterhof Srbija kao i njihov zvanični sajt http://www.krauterhof.rs/.

Da li vi koristite neke Krauterhof Srbija proizvode i koji su vaši favoriti ?

7 коментара:

  1. Da li bi mi pomogao kod oziljaka od bubuljica na licu? Nisu veliki, prilicno su sitni, ali ih imam vec 2-3god, sve zivo sam probala i nikako nisam uspela skroz da ih se otarasim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je pomogao kod baš jako sitnih i tankih ožiljaka i flekica pa vrujem da bi i tebi, ali ja sam predhodno lice tretirala sa dve kutije AIF seta koji su mi pomogli da se rešim upornih hormonskih akni i ožiljaka posle deset godina borbe :).Ovaj gel planiram da isprobam na stomaku posle porođjaja kada budem smela naravno jer tu imam ožiljaka velikih a biće ih još.

      Избриши
  2. Gel je fantastican,znas da puno sedim,paa mi se bas na mestu gde sedim stvorila dekubitisna rana,mazem ovim gelom i vec nakon tri nedelje je dosta bolje,rupica na ranici se zatvorila i nadam se da ce proci,pre ovoga sam koristila i srebrnu gazu i jos ponesto,ali pozitivan efekat je jedino od puzevog gela.Hvalim ga na sve strane,jedino mi pretstavlja problem cena,posto se brzo trosi,ali je super,i bas mi je drago da je i tebi pomogao i da sam procitala ovaj post.

    ОдговориИзбриши
  3. Ja ga koristim vec 3 nedelje imam bubaljica na celu za sad mi pomogla malo crvenilo je neatalo ali ima jos
    Pitanje je koliko vremena treba da sve bubaljice nestanu?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Poštovana , to je sve individualno , zavisi od tipa akni i slično, ali samo budite uporni ako vidite prve znake pomaka na bolje :).

      Избриши
  4. A jer pomaze za strije ovaj gel??jer imam strije i ocu ih se resim sad sam uzela cell1 2kutije pa cu da vidim al sam uzela i ovaj drugi pa me zamima jer nekoj pomogo oko strija ili za strije nema.leka...ili laserski jedino...

    ОдговориИзбриши