"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

уторак, 3. фебруар 2015.

Femisan A kapi-druga tura

izvor slike

Moj prvi susret sa Femisan A kapima ,kao i iskustvo opisala sam vam u predhodnom postu,za sve koji su to propustili mogu pročitati ovde ,samim tim će lakše moći da povežu ceo tok terapije. Danas vam pišem o drugoj popijenoj turi u trajanju od 2 meseca,u kojoj sam pila isto 3 puta po 30 kapi sa malo vode pre obroka baš kao i u prvoj turi. Nakon popijene te prve ture javila sam se kompaniji Herba svet i prosledila im obećani post u kojem sam detaljno opisala sve što mi se dešavalo tokom terapije kapima,i na moje veliko oduševljenje oni su mi ponudili i drugu turu potpuno besplatno i već sutradan novih 6 kutija stiglo je na moju adresu.



















FEMISAN A se najčešće koristi za tretiranje sledećih tegoba: 
• ciste na jajnicima
• miomi na materici
• poremećaji menstrualnog ciklusa
• bolne mentruacije
• endometrioza
• PCOS - sindrom policističnih jajnika 
• fibrocistične promene u dojkama
• ženska neplodnost- sterilitet
• ranice na grliću materice
• PMS

izvor slike


*Nakon pauze od 2 nedelje počela sam da pijem drugu turu kapi, i dalje nisam osećala neke promene osim da sam drugi ciklus po redu od početka terapija dobila na 28-mi dan kao što sam napisala u prvom delu ovog posta, posle jako mnogo vremena. Moram da vam kažem da je i naredni bio redovan a onaj nakon njega na 26-ti dan što je po meni skroz u redu, imala sam u tom periodu dodatnog stresa a meni je sve to jako usko povezano. To su bile neke prve i jako značajne promene koje sam primetila već nakon prvih meseci konzumiranja, ali očekivala sam još nešto. Možda nekom to deluje kao malo ili ništa ali meni je to ogroman pomak nakon 10 godina borbe sa Endometriozom. Nažalost ništa više se nije dešavalo,osim što sam sada pred ovaj poslednji ciklus u PMS-u bila manje plačljiva nego inače pa sam po tome procenila da su kod mene kapi tek sada nakon 4 meseca počele malo da deluju u nekim segmentima. Ciklusi i dalje vrlo bolni, ali još jedna važna stvar koju sam primetila kao novost je to da sam se čistila više nego inače, ciklus mi se čak za dan produžio što mene nikako nije radovalo, a sa druge strane povezivala sam to sa dodatnim čišćenjem. Uskoro idem na sve redovne preglede pa ću vas obavestiti o rezultatima, mada na zadnja dva pregleda cista nije bilo, a Endometrioza je mirovala, zavaljujući homeopatiji o kojoj sam vam pisala. Čitala sam po netu opet u međuvremenu jako pozitivna iskustva sa ovim kapima i čak upoznala slučajno jednu ženu koja ih je takođe jako hvalila, pomogle su joj da očisti ciste i ostala je u drugom stanju, tako da sam rešila da ne odustajem i da naravno nastavim dalje,jer kada sam već popila dve ture moram makar i treću, naročito zbog specifičnosti mog slučaja svesna sam da sve mora da ide sporije i teže. Meni je samo bitno da osetim bilo kakve pozitivne pomake da bih imala nade i volje da nastavim dalje ovu borbu. Sledeće što očekujem da osetim su makar malo manje bolni ciklusi, i ja ću biti vrlo zadovoljna i srećna.


Primena:
Neredovan menstrualni ciklus početkom puberteta i u kasnijoj dobi, dismenoree (bolne menstruacije), akutna i hronična upala jajnika, akutna i hronična upala materice, treća i šesta grupa vaginalnog sekreta, benigne ciste na jajnicima, miomi, ciste na grudima nastale kao posledica hormonskog disbalansa,pred menstrualni sindrom-PMS.

Dejstvo:
FEMISAN A je dijetetski proizvod na bazi pažljivo odabranog lekovitog bilja, bez dodatih veštačkih materija, boja i hormona. Služi za očuvanje zdravlja i funkcija reproduktivnih organa kod žena od perioda puberteta do menopauze. Normalizaciji hormonalnog statusa kad su u pitanju neredonvni ciklusi, potpuni izostanak ciklusa, cistični i policistični jajnici, doprinosi apiol koji stimulise mikrocirkulaciju u oblasti jajnika i brži dotok lekovitih supstanci iz ekstrakta lekovitog bilja. Ovo dejstvo apiola uz Geranium robertcianumima izuzetno dejstvo na funkcije jajnika, kao i na eliminaciju cista i povećanje plodnosti. Vise biljaka u Femisanu A ima spazmolitičko dejstvo, što smanjuje grč materice i znatno olakšava bolne cikluse. Alchemila vulgaris je taninska biljka koja jača matericu i materične ligamente i sjajna je prevencija nastanku cista i mioma. Femisan A smiruje upalne procese na jajnicima i materici snažnim dejstvom etarskih ulja, tanina i sumpornih heterozida koji se smatraju najjačim biljnim antisepticima. (izvor)

Način upotrebe:
Jednu porciju (30 kapi / 0,75 g) rastvoriti u čaši vode i popiti dva do četiri puta dnevno pre jela. Preporučuje se korišćenje kapi u periodu od 2-8 meseci, sa dvonedeljnim pauzama nakon svaka 2 meseca.
Kod dismenorea (bolnih menstruacija) kapi piti 3-5 dana pred ciklus i za vreme ciklusa, 3 puta dnevno po 20 kapi.
Kapi se mogu koristiti i preventivno 1-2 puta dnevno po 20 kapi.

Neželjena dejstva: Nisu poznata.


Za sve informacije tu je sajt kompanije http://www.herbasvet.co.rs/ , a za sva dodatna pitanja FB stranica Herba svet, slobodno im se obratite za sve što vam nije jasno, vrlo rado odgovaraju na sva pitanja kad stignu :). Ja želim javno još jednom da se zahvalim kompaniji na velikodušnosti i humanosti koju su pokazali, na svakom savetu i dobroj nameri.

Toliko za sada od mene ,javljam vam se opet za oko dva meseca sa izveštajem o trećoj turi i nalazima od lekara, a vi brinite o svom zdravlju, jer nekad je i preventiva odlična zaštita, i zapamtite "Zdravlje nije sve, ali sve bez zdravlja je ništa".

*PR uzorci

8 коментара:

  1. Zelim ti uspeh u lecenju,drago mi je da citam da ima poboljsanja i normalno zelim ti jednu divnu bebicu.

    ОдговориИзбриши
  2. Srecno u daljem koriscenju :-)
    Ja sam ti rekla kako meni pomazu..mada ih dugo nisam koristila... sada sam dobila ranije (prehladila sam se, pa mislim da je zbog toga), ali svakako cu uzeti da ih pijem, kako bih bila sigurna da ce sve biti dobro. :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sećam se naše konverzacije na ovu temu i još dosta sličnih priča sam čula u svom okruženju tako da ne gubim nadu,idemo dalje :)

      Избриши
  3. Ja sam prije 3 godine operirala endometriozu i odmah mi je ginekolog dao kontracepcijske tablete kao terapiju. Dobro sam ih podnosila, menstruacije su bile puno manje bolne, a i krvarenje je bilo puno manje. Međutim, kako sam imala preko 35 god, i pušač sam, nisam ih više smjela piti jer je postojala opasnost od tromboze. Ginekolog mi je tada stavio hormonsku spiralu Mirena. Od tada, menstruacija mi se svela na dnevni uložak, bolova uopće nemam, kupam se cijelo ljeto. A željezo, koje je uvjek bilo na donjoj granici je sada normalne vrijednosti! Mene ta spirala koju sada imam već 2 god me spasila!

    ОдговориИзбриши
  4. Sećam se još sa početka mog blogovanja tvoje priče ,i drago mi je da si bar kako tako uspela sve to da središ i normalno funkcionišeš,meni Endometrioza zadaje sve veće muke kako idem starija ali sa tim se još i borim super naspram ostalih stvari .

    ОдговориИзбриши
  5. Drago mi je sto su ti kapi pomogle, od srca ti zelim uspjeh u daljem lijecenu i dobre rezultate. Nisam znala da imas te probleme jer te pratim odnedavno, procitala sam sad i prvi post vezan za ove kapi i bas mi drago sto ima napredka. Ja cesto imam problema sa upalom jajnika i isla sam na ultrazvuk sreca sve je uredu tad sam pila neke tablete jer sam imala jake bolove, i od tada je na srecu normalnije stanje. Kad imam menstrualne bolove popijem jedan brufen u granulama i mirna sam. Tebi zelim sve najbolje, puno zdravlja i cuvaj se :)

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala ti puno na podršci i lepim rečima,ja imam ozbiljnih problema sa mnogo toga već 10 godina i tako je i nastao ovaj blog kao i sam naziv,opereisana sam dva puta,levi jajnik mi je odstranjen zbog endometrioznog tumora,onda jedno vuče drugo i tako u krug,imaš sve u odeljku "Moje iskustvo ",pa kad budeš mogla i htela pogledaj da ne pišem ja sad ovde roman :) . Ja sam na brufen alergična postala a ništa i ne deluje tih dana samo se otrujem i zeznem želudac,to mi je što mi je,kapi su za sad malo nešto popravile,makar redovnost ciklusa ,očekujem sad mnogo više od treće ture.

    ОдговориИзбриши